YUNANİSTAN - SİMİ ADASI


Sömbeki diye de bilinen Simi Adası; Ege Denizi ile Akdeniz’in tam orta yerinde minicik bir ada. Oniki Adalar'dan biri ve benim en huzur bulduğum kalmayı düşündüğüm yerlerden sakin, huzurlu, rengarenk evlerden oluşan biblo gibi bir adacık..Rodos ile mesafesi 41 km. Ben Celestyal Cristal ile 3 kez gittim..ve her seferinde aşık oldum..Yaklaşık 3- 4 saat kaldım.. ama mutlaka uzun zaman kalmayı istiyorum.

Marmaris’ten Simi’ye gitmek için Rodos’tan aktarma yapmanız gerekiyor. Yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Datça’dan Perşembe ve Cumartesi günleri hızlı tekneler kalkıyor. Datça Simi arası ise sadece 20 dakika sürüyor. Symi adasına ulaşım için normal şartlarda öncelikle Bodrum’a gelmeniz gerekiyor. Bodrumdan ise  Symi adasına haftada iki kez direkt olarak ulaşmak mümkün.

Symi Adası – Datça arasında ise feribotlar ile kısa süre içerisinde Symi adasına ulaşabilirsiniz.Geçiş ücreti 24€. Geçmede yanında yat yapmayın, mutlaka görün bu şirin adayı.


Osmanlı egemenliği altında kaldığı dönemde ‘Sömbeki’ denirmiş, Sümbek balıkçı tekneleri demek.. adıyla ne kadar uygun aslında..daha eskilerde gemi yapımı ve sünger avcılığı yapılıyormuş. Aslında balıkçı kasabası gibi görünüyor mini mini biblo evlerinden oluşan huzur dolu sakinliğiyle inanılmaz güzel bir ada.




Simi’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden Panormitis koyu.

Archangel Michael of Panormitis Monastery Yunanlı denizciler  için bir çeşit hac yeri.
Çok ziyaretçisi var mutlaka görün derim.






Pedi kasabasında çok rahat denize girebilir, yemek yiyebilir ve kalabilirsiniz. Belediyenin minibüsü, taksi teknelerle çok kısa mesafede gidebilirsiniz. 
Pedi Beach Hotel' de kalıp deniz taksilerle Agia Marina ve Agios Nikolaos plajlarını görebilirsiniz.

















Symi adası liman meydanında bir çok kafe ve restoran görüyorsunuz. Symi adasının merkezinden  bir çok koya otobüsle ulaşım mümkün. Koylarda küçük tesisler de mevcut ve gün boyunca yemek ve diğer ihtiyaçlarınızı da karşılayabiliyorsunuz. Şahane koylar var sakin tertemiz, gündüz bu koyları gezerken gece de limanda yemeğinizi yiyip, müzik dinleyebilirsiniz.

Simi Adasında deniz ürünlerine doyacaksınız. Mükemmel mezeleri, deniz mahsulü yemeklerinin tadına bakmadan gelmeyin. Balık zaten Yunanistan' ın vazgeçilmezi hem porsiyonlar büyük hem de fiyatlar daha uygun.









Kalabileceğiniz birkaç otel önerim;


  Sağlıklı, mutlu, sorunsuz yolculuklar dilerim. Sevgiyle..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMSTERDAM' DA ''DE BIJENKORF'' VE ''P.C.HOOFSTRAAT''

SINIRLAR - ÖZGÜRLÜKLER

BELÇİKA' DA TÜRK RESTORANLARI